De Maas en Waalse Oogstdagen is een evenement in het 2de weekend van augustus. Dit jaar is het de 10e editie van de Maas en Waalse Oogstdagen.
In 2007 was de eerste edite bij de Henricus hoeve in Beneden-leeuwen met toen al de verschillende spelelementen zoals het NK hooien. De jaren daarop werden de Maas en Waalse Oogstdagen een begrip in de omgeving met de terugkerende elementen. Jaarlijks werd er een thema aan de dagen gegeven, zoals het schaap, country en de koe. 
Een prachtig evenement waarbij de burgers een kijkje konden nemen bij de boeren. Zo werden de Oogstdagen ook verschillende keren bij een boerenbedrijf georganiseerd, eerst in Dreumel bij een schapenhouderij en daarna in Horssen bij een melkveebedrijf. 

Vorig jaar, 2015, is het vorige bestuur opgestaan en hebben bestuursleden en leden van de ZLTO de organisatie overgenomen van de Maas en Waalse OOgstdagen. Dit jaar was het niet meer bij een boerenbedrijf maar bij de Maaslanden in Appeltern. Een uitstekend terrein om het boerenleven van het heden te promoten. 

Dit jaar, 2016, gaan wij er met het zittende bestuur een prachtig evenement van maken. Mede door de steun van verschillende sponsoren en vrijwilligers. Daardoor kan er een vrije entree gehanteerd worden.  

­